RFID Tags

Ben je op zoek naar een RFID tag om eenvoudig je alarm in of uit te schakelen? Pro-Alarm.nl heeft verschillende soorten en vormen tags in het assortiment. RFID staat voor Radio Frequency Identification. De tags zijn voorzien van een speciale technologie die radiogolven uitzendt en op deze draadloze manier kan informatie verzonden worden op afstand. De signalen worden opgevangen door RFID readers met een uniek getal als identificatie. RFID tags bieden zowel voor de zakelijke als de particuliere markt een goede oplossing. Ontdek ons aanbod en bestel eenvoudig via de webshop.

Informatie

RFID tags kopen

Voordat je direct aan de slag kunt gaan met RFID, heb je verschillende elementen nodig. Niet alleen heb je de tags nodig, welke in verschillende varianten verkrijgbaar zijn, maar ook een RFID reader. De reader zorgt ervoor dat de chip gelezen en geschreven kan worden. Zonder reader kun je geen tags programmeren. De RFID tags die je bij ons vindt zijn te koop als sleutelhanger, kaart, horloge of siliconen armband. Houd rekening met de manier waarop je de RFID tags gaat bevestigen. Sommigen hebben namelijk speciale eigenschappen, zoals waterproof zijn of warmte.

Het verschil met een barcode

Veel mensen denken dat een RFID tag hetzelfde werkt of is als een barcode. Toch zijn er een aantal verschillen te onderscheiden tussen een barcode en een RFID tag. Zo moet een barcode fysiek worden gescand, terwijl een tag draadloos middels radiogolven gescand wordt. Een barcode moet tevens zichtbaar zijn om gescand te worden, dit is niet noodzakelijk met een RFID chip. Bovendien is het belangrijk om te weten dat je een barcode relatief eenvoudig kunt manipuleren, dit is niet mogelijk bij een RFID tag.

De mogelijkheden van RFID

RFID kan op vele manieren toegepast worden. We lichten een aantal van de meest gebruikelijke toepassingen hieronder nader toe:

 

Beveiliging en toegang

De RFID tags die wij aanbieden zijn perfect om te gebruiken in combinatie met je beveiligingssysteem. Je kunt hiermee bijvoorbeeld je alarm aan- of uitzetten of het hek rondom het huis openen. Andere voorbeelden waar RFID toegepast wordt is in sportscholen of skiliften. Bij veel sportscholen krijg je een pasje of tag waarmee je toegang krijgt tot de zaal. Een skipas geeft toegang tot het de liften en dus het skigebied.

 

Tijdsregistratie

Een andere manier waarop RFID toegepast kan worden is voor tijdsregistratie. Als je een bedrijf hebt dan wil je op een makkelijke manier de uren van je werknemers bijhouden. RFID tags bieden dan een oplossing. Iedere werknemer ontvangt een RFID sleutelhanger wat gekoppeld is aan een systeem. Elke individuele chip kun je een naam of cijfer geven, zodat je weet welke werknemer in- of uitcheckt. Er zijn echter nog veel meer manieren waarop een RFID handig van pas komt. Denk hierbij aan goederen volgen, inventarisatie en onderhoudshistorie bijhouden.

Bestel eenvoudig bij Pro-Alarm.nl

Bij Pro-Alarm.nl vind je diverse varianten RFID tags. Bekijk ons aanbod online en vind een tag dat aansluit op jouw behoeften. Plaats je een bestelling voor 15:00 uur op een werkdag? Dan kun je jouw bestelling spoedig bij je thuis verwachten. Heb je vragen over onze producten of merken? Neem contact met ons op. We voorzien je graag van persoonlijk advies.