Samengestelde systemen

Er zijn tegenwoordig veel moderne apparaten om de beveiliging van woningen en andere panden aanzienlijk te verbeteren. Een veelgebruikte oplossing is het intercomsysteem. Intercomsystemen worden onder andere gebruikt in kantoorgebouwen, openbare gebouwen, maar ook in scholen of woonhuizen. Een intercom is erg handig, omdat het communicatie op afstand mogelijk maakt, en dat kan op verschillende manieren de beveiliging van een pand verbeteren.

 

Bij Pro-Alarm hebben we een assortiment met intercoms van onder andere Hikvision en Dahua. Deze systemen zijn breed inzetbaar, en zo samengesteld dat alle benodigde componenten aanwezig zijn om het systeem naar behoren te laten functioneren. We hebben systemen voor huizen tot kantoorpanden, en zowel lokaal als via de smartphone te bedienen.

Informatie

Voordelen intercomsysteem

Intercomsystemen bieden verschillende voordelen die de communicatie en veiligheid in diverse omgevingen kunnen verbeteren. Omdat een intercom communicatie op afstand mogelijk maakt kunnen ze bijdragen aan verbeterde beveiliging en controle. Beveiligingspersoneel kan bijvoorbeeld met bezoekers communiceren voordat ze hen toegang verlenen tot een gebouw of ruimte. Daarnaast kunnen ze ook bijdragen aan verbeterde gastvrijheid en klantenservice. Bij hotels kunnen klanten bijvoorbeeld middels een intercom 24 uur per dag worden toegelaten, terwijl de deur voor onbevoegden dicht blijft. Ook kunnen ze communicatie tussen personeel en gasten mogelijk maken, waardoor gasten gemakkelijk vragen kunnen stellen of verzoeken kunnen doen.

Naast voordelen voor bedrijven op openbare ruimtes zijn er natuurlijk ook voordelen voor thuis. Zo kan je de pakketbezorger bezorginstructies geven als je afwezig bent, en kan je via een app meldingen krijgen wanneer er wordt aangebeld. Ook kan je ongewenste bezoekers afschrikken met een waarschuwing. Daarnaast kan je toegang krijgen tot de beelden, wat erg handig kan zijn als je bijvoorbeeld bewijs moet leveren aan de politie of de verzekering naar aanleiding van een verdachte gebeurtenis, diefstal of vandalisme.

Voordelen samengesteld intercomsysteem

Samengestelde intercomsystemen hebben een aantal voordelen, maar ook nadelen ten opzichte van standaardsystemen. Als je het gebruiksgemak van een consumentenproduct wil, dan is een standaardsysteem wellicht de beste keuze. Wil je later het systeem mogelijk nog uitbreiden of aanpassen, of integreren met uw andere beveiligingsoplossingen, dan loopt je al snel tegen de beperkingen van een standaardsysteem aan. Standaardsystemen zijn immers ontworpen als kant-en-klare consumentenproducten, en daarom kunnen de functionaliteiten en configuratie meestal niet gemakkelijk worden aangepast. In dat opzicht gaat gebruiksvriendelijkheid ten koste van de mogelijkheid tot flexibiliteit om aan jouw individuele behoeften te voldoen. Daarom bieden we bij Pro-Alarm naast standaard intercomsystemen ook een aantal samengestelde systemen aan.

Bij Pro-Alarm bieden we bijvoorbeeld modulaire intercom sets aan, die het mogelijk maken om zelf je ideale intercomsysteem samen te stellen. Zo kan je de configuratie van het systeem ook geheel naar eigen wens invullen, en het systeem op ieder gewenst moment uitbreiden of aanpassen. Ook kan je kiezen uit RVS design of kunststof, en kan je onderdelen toevoegen die het bijvoorbeeld mogelijk maken om bewegende beelden op te nemen. Ben je geïnteresseerd in een modulaire intercom? Kijk dan eens naar ons modulaire Hikvision systeem.

 

Welk systeem moet ik kiezen?

Omdat we meerdere systemen aanbieden, kunnen we het ons voorstellen dat het moeilijk is om te bepalen welk systeem het beste bij jouw situatie en beveiligingsbehoeften past. Wij raden altijd aan om allereerst de beveiligingsbehoeften in kaart te brengen. Hoeveel in- of uitgangen hebben bijvoorbeeld een intercom nodig? In welke andere ruimtes moet via de intercom gecommuniceerd kunnen worden? Andere dingen om rekening mee te houden zijn bijvoorbeeld de aan- of afwezigheid van wifi.

Een andere belangrijke factor bij het maken van de keuze is het soort pand waar het systeem in geplaatst zal worden. Wij raden bijvoorbeeld aan om voor bestaande panden een draadloos systeem aan te schaffen, omdat het soms lastig kan zijn om de bedrading te installeren. Bij nieuwbouw of renovatie raden wij daarentegen vaak juist een bedraad systeem aan. Deze keuze is dus voornamelijk gericht op het installatiegemak en maakt voor de beveiliging geen verschil.

Tot slot zijn er bij sommige systemen abonnementskosten verbonden voor bepaalde functionaliteiten. We begrijpen dat het overweldigend kan zijn om een keuze te maken. Als je er zelf niet uitkomst staan we bij Pro-Alarm dan ook altijd klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Aarzel dus niet om ons te bellen voordat je een bestelling plaatst.

Installatie van een samengesteld systeem

Bij Pro-Alarm voorzien we je bij aankoop van een systeem altijd van een duidelijke handleiding met instructies. De installatie verschilt natuurlijk afhankelijk van het gekozen merk en model, maar als je de installatie-instructies nauwkeurig volgt, dan is het goed te doen, zeker als je al een beetje handig bent. Ben je niet zo handig en wil de installatie niet goed lukken? Bij Pro-Alarm bieden we hulp op afstand voor de installatie. We kijken dan met je mee en helpen je door de installatie heen.

Als technische zaken helemaal niet voor jou zijn weggelegd, en je de installatie liever aan een professional overlaat, dan kan dat natuurlijk ook. Tegen een meerprijs komt er een monteur op locatie om jouw alarmsysteem te installeren. Bij Pro-Alarm helpen we je graag.

 

Bestel direct in onze webshop

Pro-Alarm heeft een ruime voorraad aan producten en onderdelen, zodat we je bestelling in 99% van de gevallen de volgende werkdag al leveren. Heb je een extra onderdeel nodig of is er sprake van een defect? Dankzij de snelle service van Pro-Alarm is het alarmsysteem in je huis de volgende dag weer op volle sterkte. Voor informatie over de installatie van onze alarmsystemen kun je de veelgestelde vragen of het blog raadplegen. Heb je behoefte aan persoonlijk advies of extra hulp? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.