Hoe kan ik snel een Hikvision recorder installeren?

Voor het snel werkend krijgen van een Hikvision recorder, kan je het beste de volgende stappen volgen.

Stap 1: Plaats de harde schijf in de recorder, hiervoor heb je een kruiskop schroevendraaier nodig. De hardeschijf kan er maar op 1 manier in, dus fouten maken is uitgesloten. De harde schijf kan bevestigd worden aan de onderplaat van de recorder.  Deze is met 4 schroeven vast te zetten. Na het vastmaken van de harde schijf moeten twee kabels aangesloten worden. De blauwe kabel en de kabel met gekleurde draden op de harde schijf en de andere kant op de printplaat van de recorder. Deze kunnen maar op 1 manier aangesloten worden. Indien dit aangesloten is kan de kap van de recorder weer vastgemaakt worden.

Stap 2: Sluit nu andere andere kabels aan. Voor de snelle installatie adviseren we een beelscherm te gebruiken met een hdmi ingang. Daarvoor heb je minimaal een Full-HD beeldscherm nodig met een HDMI kabel nodig. De PoE recorders hebben PoE aansluitingen aan de achterzijde, gebruik deze aansluitingen om de netwerkkabels van de camera's op de recorder aan te sluiten.  Daarnaast is er ook een netwerkkabel nodig tussen de modem/router en de recorder voor de vaste internet aansluiting. Deze kabel zit in de doos en wordt dus met de recorder geleverd.

Indien je deze laatste stap overslaat, dan is de Hikvision recorder niet te bereiken via Hik-Connect. De beelden zijn dan alleen lokaal te bekijken.

Stap 3: Nu dat alle kabels aangesloten zijn, start je de recorder. Deze is aan te zetten door achterop de recorder de schakelaar om te zetten. Het kan even duren voordat je beeld hebt op de monitor. De recorder begint met de instel wizard. Dit is een stappenplan om zo gebruikersvriendelijk door de noodzakelijke instellingen te gaan. De eerstestap is het kiezen van de taal en land.

Stap 4: Installeer de Hik-Connect app op je telefoon. Dit kan je in de Playstore of in de Appstore vinden. Na het installeren zal de app vragen om in te loggen. Mocht je nog geen Hik-connect account hebben (dit is niet hetzelfde als gebruikersnaam en wachtwoord van de recorder). We adviseren om een account aan te maken op basis van e-mailadres en wachtwoord.  Iedere gebruiker van het systeem zal een eigen account moeten aanmaken. De eerste gebruiker die het apparaat gekoppeld heeft kan het apparaat delen met andere gebruikers of gezinsleden (bijv. d.m.v. een qr-code)

Stap 5: In een van de laatste stappen van de wizard van de recorder wordt gevraag om de recorder te koppelen. Het is belangrijk dat de recorder status online krijgt en dat je met de QR code koppelt. Is dit niet het geval dan kan je de recorder niet buitenshuis gebruiken met Hik-Connect.

Stap 6: Indien je allen stappen van de wizard gevolgd hebt dan kan het even duren voordat je het beeld van de camera's live kan zien.Na het doorlopen van de wizard neemt de recorder de beelden van de camera's continue op. 


Optioneel: is het verder instellen van de recorder, dit kan ook op een later tijdstip.  Om alle functies goed te bedienen raden we aan om dit via een Windows computer of laptop te doen. Met het programma SADP (Hikvision) (gratis van de site te downloaden) kan je het ip adres opzoeken van de netwerkrecorder. Indien je het ip adres weet, gebruik dan Chrome voor het verder instellen van de recorder. Zie ook de andere vragen en antwoorden hoe je het beste je camera systeem zo goed mogelijk kan instellen.

Bezig met laden...